Než se vydáte na výlet, připravte si výtečnou obloženou bagetu
3.2.2017 • Moničiny mlsy •Čerstvě upečená bageta přinesená z pekárny, popřípadě upečená doma, natřená máslem, dijonskou hořčicí, naplněná usmaženou anglickou slaninou, grilovanou cuketou, mrkví, nakrájeným camembertem, ledovým salátem a doplněna rozkrojenou jahodou… Co vy na to? Ideální recept na chutnou svačinu pro zimní výlet vám připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.

OBLOŽENÁ BAGETA
- 2 větší bagety (na 4 porce)
- 1 cuketa
- 8 plátků slaniny
- máslo
- 2 jahody
- 2 mrkve
- 1 camembert
- olivový olej
- sůl
- pepř
POSTUP:
Rozpalte troubu na 180 stupňů. Na plech rozložte plátky slaniny a vložte je do trouby vypéct, trvá to tak 7 minut. Bagety překrojte napůl a poloviny rozřízněte podélně. Natřete je máslem. Cuketu omyjte, osušte, okrojte konce a zešikma ji nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky.
Rozpalte grilovací pánev a nasucho z obou stran grilujte cukety do té doby, až budou mít krásně vypálený vzorek. Na spodek bagety dejte pár horkých plátků cukety a na ni navrstvěte několik koleček camembertu. Tuto vrstvu zakápněte olivovým olejem, opepřete čerstvě mletým pepřem a zlehka osolte. Navrch přijdou ještě plátky slaniny, podélně nakrájené mrkve, vložte list ledového salátu, jahody a sendvič můžete zaklopit horní půlkou pečiva.
Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Diskuse
Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.