Opečené bagetě bylinky dodají výraznou a znamenitou chuť
22.4.2017 • Moničiny mlsy •Není nic jednoduššího než zajít do obchodu a koupit si čerstvé bagety. Ty se dají v kuchyni použít na mnoho způsobů. Jedním z nich je skutečná dobrota. Recept na bylinkovou ciabattu, který pro vás připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, je snadný a příprava rychlá. Výsledkem je výtečná pochoutka.

BYLINKOVÁ CIABATTA
- 1 ciabattu
- 3 lžíce olivového oleje
- čerstvé bylinky - rozmarýn, česnek, máta
POSTUP:
Koupenou bagetu nebo ciabattu na horní straně nožem podélně (nebo příčně) několikrát nařízneme. Zvlášť si na drobné kousky nakrájíme jakékoliv čerstvé bylinky. Já jsem použila rozmarýn, česnek, mátu. Smícháme s olivovým olejem a vše vetřeme do naříznutých otvorů bagety.
Připravíme si namočený pečící papír, na něj vložíme potřenou bylinkovou bagetu a dáme na chvíli zapéct. Je to rychlé a výborné. My jsme ji o víkendu měli jako přílohu k rybě, ale večer k zeleninovému salátu je také skvělá.
Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Diskuse
Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.