Udělejte si nutellové koláčky na špejli, je to velká dobrota
4.3.2017 • Moničiny mlsy •Říká se, že Nutella je nejlepší čokoládová pomazánka na světě. Ta originální pochází Itálie, je lahodná, vyhledávaná a velmi oblíbená. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, která tvoří pravidelnou food rubriku Moničiny mlsy, tentokrát pro čtenáře připravila laskominu v podobě nutellových koláčků na špejli. „Je to velká rychlovka a ještě větší dobrota,“ doporučuje Vintagelover.

NUTELLOVÉ KOLÁČKY NA ŠPEJLI
- 200 g mouky (100 g hladké a 100 g polohrubé)
- 100 g másla
- 1 žloutek
- špetka soli
- 50 ml vody
- na náplň Nutellu
- potřeme jedním vajíčkem
- bambusové špejle
POSTUP:
Prosátou mouku promícháme se solí, přidáme do ní vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, žloutek a velmi rychle zpracujeme těsto připomínající drobenku. Po lžících do těsta přidáváme vodu, pokaždé promícháme vidličkou dokud nevznikne hladké těsto. Pracujeme rychle, aby máslo příliš nezměklo, o to křehčí potom bude výsledné těsto.
Těsto vyválíme a vykrajovátkem z něho vytvoříme kolečka. Do koleček vložíme namočenou bambusovou špejli (to aby v troubě neshořela). Kolečka naplníme nutellovou náplní a přiklopíme druhým kolečkem. Okraje koleček přitlačíme vidličkou. Působí to i ozdobně. Nakonec koláčky potřeme vajíčkem. Dáme do trouby péct na 180 stupňů.
Hynek Šnajdar
hynek@trutnovinky.cz
Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Diskuse
Rádi bychom tu měli slušné diskuze.
Proto se do diskuze mohou zapojit jen přihlášení
členové klubu Moje Trutnovinky s vyzvednutou kartou.