Trutnov - Pomalu ale jistě se blíží letní měsíce a s tím i teplé dny, kdy přijde vhod nějaké to nealkoholické osvěžení. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover pro čtenáře připravila v souvislosti s tématem o pití tři recepty na chutné osvěžující nápoje. „Nepochybuji, že budou chutnat, jsou totiž znamenité,“ říká blogerka.
Není nic jednoduššího než zajít do obchodu a koupit si čerstvé bagety. Ty se dají v kuchyni použít na mnoho způsobů. Jedním z nich je skutečná dobrota. Recept na bylinkovou ciabattu, který pro vás připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, je snadný a příprava rychlá. Výsledkem je výtečná pochoutka.
Jaro je tady a blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover pro vás tentokrát připravila sice jednoduchý, ale účinný recept, jak absolvovat úspěšnou jarní detoxikaci organismu. Traduje se, že našemu organizmu prospívá, když si ráno dáme sklenici teplé vody s citronem. Citronová šťáva působí jako diuretikum, s čímž souvisí i rychlejší odplavení všech toxinů z těla.
Kdo má rád dorty, měl teď zbystřit pozornost. Míša dort je delikatesa, která skvěle chutná a mlsouna zaručeně zasytí. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover tentokrát nevytvořila vlastní recept, ale vypomohla si receptem podle FoodLover. Ten ji však tak zaujal, že si dort sama připravila a pro čtenáře ho vyfotila. Vypadá báječně.
Když prý vydržíme připravovat tento čaj po celý týden, vyženeme z těla únavu, vyčistíme si krev i pleť, napravíme žaludeční potíže a zlepšíme i alergie. Kopřivy totiž obsahují železo, minerály, vitamíny, a to hlavně C, B2, chlorofyl, histamin a serotonin, který je také známý jako hormon štěstí. Kdyby prý lidé věděli, jak je kopřiva léčivá, nepěstovali by na zahradách už nic jiného… Detox může začít :-)
Vejce jsou oblíbeným a chutným pokrmem zejména k snídani. Dají se připravovat na rozmanité způsoby. Nejznámější jsou vejce natvrdo či míchaná nebo tak zvané volské oko. Je tu ale ještě další možnost: Vejce ztracená neboli „zastřená“. Ty jsou skvělá například na saláty případně k masu. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover je zvolila k topince.
Říká se, že Nutella je nejlepší čokoládová pomazánka na světě. Ta originální pochází Itálie, je lahodná, vyhledávaná a velmi oblíbená. Blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover, která tvoří pravidelnou food rubriku Moničiny mlsy, tentokrát pro čtenáře připravila laskominu v podobě nutellových koláčků na špejli. „Je to velká rychlovka a ještě větší dobrota,“ doporučuje Vintagelover.
Mascarpone je italský čerstvý sýr z tučné smetany. Přestože je to sýr, používá se hlavně k přípravě dezertů, protože má neobyčejně jemnou krémovou strukturu a lahodnou chuť. Mascarpone má tu vlastnost, že si na talíři velmi rozumí s ovocem. Důkazem toho je hruškový páj s mascarpone, který pro vás připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.
Další krémovou polévku na zahřátí, tentokrát z červené řepy, do svého jídelníčku zařadila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover. „Včera jsme ji měli jako lehký zimní oběd a nyní se s ní dělím se čtenáři Trutnovinek,“ řekla.
Máte rádi müsli tyčinky? Samozřejmě si je můžete koupit v obchodě, ale není nad domácí verzi. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila recept, jak na to. Domáví müsli tyčinky nemají chybu a jsou znamenité. Kdo má rád sladké, přitom chutné a zdravé, může si to vyzkoušet.
Čerstvě upečená bageta přinesená z pekárny, popřípadě upečená doma, natřená máslem, dijonskou hořčicí, naplněná usmaženou anglickou slaninou, grilovanou cuketou, mrkví, nakrájeným camembertem, ledovým salátem a doplněna rozkrojenou jahodou… Co vy na to? Ideální recept na chutnou svačinu pro zimní výlet vám připravila blogerka Monika Chmelařová – Vintagelover.
Je jednoduchý, dobře vypadá a ještě lépe chutná. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover pro vás tentokrát připravila lahůdku, kterou si určitě o víkendu udělejte. Nepečený chessecake je dnes velmi populární. Autorka receptu zaručuje, že se po této skvělé dobrotě jenom zapráší.
Říká se, že někdy méně znamená více. To stoprocentně platí u receptu, který pro vás, jako každý pátek, připravila blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover. Pečený ananas se sněhem a mandlovými lupínky je rychlý způsob, jak připravit sladkou tečku po nedělním obědě.
Kdo ještě neochutnal nakládaný hermelín, o hodně přišel a měl by to napravit. Tato delikatesa, vhodná na různé večírky či oslavy, je opravdovou klasikou. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover ho děla skutečně znamenitě, svůj recept si nechtěla nechat pro sebe a ráda se o něj podělí se čtenáři Trutnovinek. Navíc pochutinu skvěle nafotila.
V těchto zimních dnech, kdy venku mrzne, a v ulicích jsou hromady sněhu, je dobré zůstat v teple domova, uvařit si čaj nebo dobrou kávu a k tomu si udělat nějakou dobrotu. Blogerka Monika Chmelařová alias Vintagelover má pro vás skvělý tip. Upečte si domácí bábovku. Výborně chutná a právě k čaji a kávě se hodí opravdu výborně.
Silvestr už klepe na dveře a k poslednímu dni roku patří nejen nějaký dobrý alkohol, ale také něco dobrého na zub. Právě k této příležitosti do pravidelné rubriky o jídle bloggerka Monika Chmelařová alias Vintagelover připravila mls, kterému neodoláte – rozpečený camembert. Tato chuťovka se znamenitě hodí k bílé francouzské bagetě a červenému vínu.